Címlap Ez történt... Ez történt... Egyéni pályázat eredményei - 2014
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázat eredményei - 2014 PDF Nyomtat Email
Írta: Vesztróczy László   
2016 szeptember 10., szombat 16:12

 Egyéni pályázatok értékelése, 2014

A pályázatot azon tanulók számára írtuk ki, akik szeretnek maguk elmélyedni egy témában, szeretnek utánanézni egy hírnek, egy események, szívesen olvasnak, kutatnak valamely témában.  Ebben nem csalódtunk, vannak ilyen tanulók, és úgy gondolom nem túlzás, hogy a pályázaton a jövő közlekedési mérnökei vettek részt!

 Pályázat kiírásának ötletét a Móricz Zsigmond körtéren látottak adták. Három évvel ezelőtt az építkezési palánkon gyermekrajzok voltak kirakva „Milyen lesz Budapest 50 év múlva? címmel. Különböző épületek, többnyire magas házak voltak láthatók a tablón, de volt a cím után egy filctollal megjegyzés is: … a négyes metró átadásának évében. Én viszont arra gondoltam, hogy kérdezzük meg a tanulókat, hogyan fognak közlekedni 50 év múlva, de nem csak a budapestiek, hanem a vidékiek is, ezért került bele a kiírásba, hogy a lakóhelyén hogyan fognak majd közlekedni, feltételezve, hogy akkor is a mai lakóhelyük közelében fognak élni.

A megadott határidőig 6 iskolából 15 pályázat érkezett, a pályázók egyharmada, 5 fő lány, aminek külön is örültünk, bizonyították, hogy a lányokat is érdeklik a műszaki, technikai problémák.

Általános problémaként jelölhetem meg, hogy nem mindenki elemezte lakókörnyezetének mai közlekedési problémáit.  Csábító volt az is, hogy a jövő közlekedésének problémáit sci-fi világába tartozó megoldásokkal oldják meg a pályázók. Többen filmes élményeiket építették be pályázatuk anyagába.

 

Első helyezettek:

Nagy Szimonetta Tímea, Zempléni Árpád Ált. Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tállya

Tóth Benedek, Szent-Györgyi Albert Ált. Iskola, Budapest

 

Második helyezettek:

Kovács Péter, Vajda Péter Ált. Iskola, Budapest

Bakonyi András, Szent-Györgyi Albert Ált. Iskola, Budapest

 

Harmadik helyezettek:

Huzsvár Flórián, Irinyi János Ált. Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Balatonfűzfő

Kovács Tamara, Vajda Péter Ált. Iskola, Budapest

 

Emléklapot kaptak az egri Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Intézmény és Kollégium, budapesti Vajda Péter Ált. Iskola és a kaposvári Kinizsi Lakótelepi Tagiskola tanulói.

A pályázók a Winkleriskolaszer Kft ajándékcsomagjait kapták.

Utolsó frissítés: 2016 szeptember 10., szombat 16:15
 
 

Látogatóink

Jelenleg 2 vendég olvas minket

Képek a galériából

No images

Statisztika

Tagok : 2964
Tartalom : 64
Linkek : 54
Tartalom megtekintés találat : 173612
beydeyva dernemer bornustur dernemer bornustur dernemer bornustur dernemer bornustur dunumu bunusi virdirten sirtler dinimi benese virdirten sirtler deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley cayzaynoy seyteyleyi cayzaynoy seyteyleyi cayzaynoy seyteyleyi deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi beyhiys siysteysleyi beyhiys siysteysleyi oynviyn ardrescisi tupibetr ardrescisi