Címlap Ez történt... Ez történt... Egyéni pályázatok eredményei - 2015
Banner
 

Megnyert pályázataink

 NTP-TV-15-0094 Életvitel

                            Technika

Egyéni pályázatok eredményei - 2015 PDF Nyomtat Email
Írta: Vesztróczy László   
2016 szeptember 10., szombat 16:15

 Egyéni pályázat 2015

        A Technikatanárok Országos Egyesületének Elnöksége (TOE) örömmel vette, hogy ebben évben is érkezett több pályamunka az egyesület által meghirdetett Egyéni pályázatra. Egyesületünk azokra a tanulókra gondolt ezzel a pályázattal, akik szeretnek önállóan gondolkodni, szívesen elmélyednek egy témában és megfogalmazzák elképzeléseiket.

        Ebben a tanévben egy háztartási témát jelöltünk meg a pályázók számára: tekintsék át, hogy az egykor igen nehéz háztartási munka, a mosás hogyan változott az idők folyamán.

        A pályázatra 15 iskolából 19 pályázatot értékeltünk szövegesen. Két iskolából a kiírástól eltérően több pályázatot küldtek, melyekből kettőt-kettőt értékeltünk, a többit sorrendbe állítottunk ugyan, de szövegesen nem értékeltük.

 

Első helyezettek:

Nyári Zsolt, 8. o., Tamási Áron Általános Iskola, Kisláng

Fórizs Bence, 5. o., Liszt Ferenc Általános Iskola, Budapest         

Csóka József, 7. o., Általános iskola és Szakiskola, Bőcs

 

Második helyezettek:

Kröel-Duray Viola, 8. o., Gárdonyi Géza Általános iskola, Sződliget

Prémus Karina, 6. o., Bolyai János Általános Iskola, Mosonmagyaróvár

Szilvási Kristóf, 8. o., Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

.

Harmadik helyezettek:

Szabó Hajnalka, 8. o., Várkerti Általános Iskola és Szakiskola, Várpalota

Földvári Levente, 6. o., Általános Iskola és AMI, Tiszaújváros

Bodnár Lili, 8. o., Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola, Tiszaújváros

 

A zsűrizés tapasztalatai:

A zsűri számára nehéz volt az értékelés, mert a pályázók többsége az interneten található anyagokat használta fel. Úgy gondoljuk azonban, hogy ez is hasznos volt, hiszen további tanulmányaik során is kell majd egy-egy téma feldolgozásához az internet adta lehetőségeket felhasználni. Az nem baj, hogy felhasználják az ott fellelhető anyagokat, de az egyszerű kivágás, majd bemásolás nem járható út. Arra kell a tanulókat rábírni, hogy az interneten talált anyagokat elolvasva saját gondolataikat, véleményüket fogalmazzák meg.

A megadott terjedelmi korlátot betartották a pályázók. Nagyon szép kézírásos pályázatokat kaptunk, és a jövőben is biztatjuk a pályázókat, hogy így készítsék dolgozataikat. A többség azonban géppel írta dolgozatát nagyon eltérő betűnagysággal. Ezért a jövőben célszerű lesz meghatározni ennek formáját. (Pl. Times New Roman, vagy Ariel, 12–es betűnagyság, 1,5-es sortávolság.)

Nagyon dicséretes, ha egy osztálynyi tanulót megmozgat a pályázat egy iskolában, de kérjük, hogy az iskolai szűrés után a legjobbat, párhuzamos osztályok esetén a két legjobbat küldjék be.

Az egyesület elnöksége tervezi az egyéni pályázat folytatását, a tervek szerint a világítás technikatörténetét kell a pályázóknak feldolgozni a fáklyától a LED lámpáig, melynek gondozását Velner András elnök úr vállalta a következő tanévben.

Utolsó frissítés: 2016 szeptember 10., szombat 16:18
 
 

Látogatóink

Jelenleg 144 vendég olvas minket

Képek a galériából

No images

Statisztika

Tagok : 2964
Tartalom : 64
Linkek : 54
Tartalom megtekintés találat : 173634
beydeyva dernemer bornustur dernemer bornustur dernemer bornustur dernemer bornustur dunumu bunusi virdirten sirtler dinimi benese virdirten sirtler deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley cayzaynoy seyteyleyi cayzaynoy seyteyleyi cayzaynoy seyteyleyi deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley deyneymey boynuysuy veryen siyteyley tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi tiypoybeyt seyteysi beyhiys siysteysleyi beyhiys siysteysleyi oynviyn ardrescisi tupibetr ardrescisi